sommaren än så länge.
det händer en del i sommartider - här kommer en liten sammanfattning:
![]() |
jag och albin firade midsommar dagen efter med bad i kasst väder och grill och rosé. |
![]() |
kvällsdopp! |
![]() |
fick ett efterlängtat besök, så jävla fint det var. det blev rosé mitt på dan, pasta, salsa och bad och strand. mm. |

![]() |
norrpan ur sitt (sämsta) bästa sida, sjukt rolig kväll när fyra av mina vänner hade examensfest. |
![]() |
picknick med albin och anden, i love. |
nu är alb på roskilde och jag känner mig som en arbetande kvinna - dock varit ledig i två dar! den här veckan började jag träna seriöst igen, besök på gymmet - kändes bra eftersom jag var starkare än sist -(två månader sen) yesyes. i tisdags var vi på middag typ en mil härifrån så vi tog cykeln och kom dit svettiga. bra där. i onsdags var jag lite trött men jobbade på kvällen och igår tränade jag igen, träffade anna som är tillbaka på svensk mark, kollade på lägenhet som jag inte vet vad jag tycker om, och sen blev jag bjuden på mat hos julia och martin. kändes fint. idag har jag lagat mat, så som min mor gör, lagar typ sju maträtter samtidigt, allt för att förbereda för de kommande långa passen i helgen. och ikväll ska jag eventuellt träffa en gammal kursare så jorå, det här blir nog en bra dag.
tänkte bjuda på ett recept. så nu blir det matblogg.nu. detta lagade jag nog ganska tidigt i mitt liv som vegetarian, för att jag var lite trött på qournfilé och sojakorv som substitut för kött. jag tyckte det blev så h i m e l a gott. sen lagade jag det när vi hade lite middagar hos varandra, jag, sofia, linnéa, mathilda och amanda. fick mycket bra kritik och jag vet att linnéa gör detta då och då. det är även rätten jag lagade när jag gjorde middag till albin för första gången - var så himela nervös, stressad och svettig där i köket på vårgatan- men gott blev det och godkänt av honom. plus har jag faktiskt bjudit mina päron och svärföräldrar på detta. vet inte vad de tyckte, men jag tror de var nöjda. så, here you go. min paradrätt (?)
Gryta med smak av kokos och ananas
För fyra personer:
2 dl gröna linser
5 dl vatten
1 gul lök
olja
3 färska tomater
4 dl kokosmjölk
1-2 msk curry (gul, röd, grön)
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk ananas
1/2 dl cashewnötter
salt
vitpeppar
Gör så här:
Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt de koka i femton minuter. Häll sedan av vattnet.
Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Häll i tomaterna i stekpannan och stek (jag brukar mosa dem, men det är ju en smaksak). Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp.
Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka cirka fem minuter.
Tillsätt hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller vad du nu vill ha till.
I originalreceptet som nog är taget från vegomums.se så är det två hackade bananer i, men det tycker jag låter sjukt äckligt så det utesluter jag.
Kommentarer
Skicka en kommentar