Här kommer ett recept: Skärgårdstårta

Dagen innan midsommar. Har varit så trött hela dagen och ja. Det kan en väl få vara ibland. Det egentliga enda vettiga jag har gjort idag är att ha lagat denna vegetariska uppenbarelse, för när jag gjorde den i påskas till en påsktillställning så fick jag sjukt mkt lovord, å eftersom jag nu senast haft lite hybris i köket så gör jag den nu igen. Hoppas på lovord igen. Eftersom jag varenda gång glömmer bort vart jag hittat receptet så, kör jag receptet här, snott från veganstyle.se.
Skärgårdstårta
Botten:
Kavring, ungefär ½ paket (8 skivor)
50 gram smör
”Lax”:
1 aubergine
2 tsk salt
1 msk socker
4 msk finhackad dill (går bra med fryst)
Svartpeppar
1/4 noriblad, finhackat
Röran:
1 frp creme fräsch
1 frp mjukost typ philadelfia
135 gram tofu
2 msk dill
3 msk gräslök
3 msk havregrädde
2 msk tångrom
svartpeppar
Svart tångrom + dill + diverse att dekorera
Börja med ”laxen”: Skala aubergine och hyvla den tunt på längden. Lägg i en ugnsform och tillsätt övriga ingredienser. Massera in kryddorna och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Ta ut, rör runt ”laxen” och låt svalna. Gör under tiden cheesecake-bottnen.
I en matberedare: Mixa kavringen, tillsätt smält smör. Smörj formen med rapsolja och tryck ut kavringbottnen i formen.
Gör fyllningen: Blanda creme fraiche, philadelfia, med havregrädde. Skär ”laxen” i mindre bitar och tillsätt ”laxen”, dill, gräslök, tångcaviar och smaka av med peppar. Bryt tofun i lagom små/stora bitar och blanda ihop med övriga ingredienser. Häll fyllningen i formen och ställ in i frysen i 1½ – 2 timmar (eller kylskåpet, men då behövs det fler timmar – gärna över natten t.ex).
Obs tänker att det är gott med rödlök och/ eller purjolök i.
Klart slut på matbloggen
Kommentarer
Skicka en kommentar