matbloggen.

idag åt jag och alb en så himla vardagsgod gryta. det var en helt vanlig böngryta, men ändå så jävla värd gryta pga. enkel, mättande och god. åt med broccoli och råris till. 


1-2 msk olja
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
0,5-1 tsk hela spiskummin
1 msk oregano (jag tog torkad)
3-4 lagerblad
1 gul/röd paprika, skuren i bitar
1 burk krossad tomat och en färsk halv röd chili, finhackad
1 burk vita bönor i tomatsås 
1 burk kidneybönor, sköljd och avrunnen
1 liten burk majs, avrunnen
salt

Hetta upp olja och lägg i lök, vitlök spiskummin, oregano, lagerblad och lite salt. Stek tills löken är mjuk, ca 4-6 min. Tillsätt gul/röd paprika, krossade tomater och låt puttra ca 5 min. Tillsätt därefter kidneybönor, vita bönor/kikärtor och puttra i ca 5 minuter. Lägg i majsen sist och koka ca 5 min. Smaka av med salt och glöm ej att ta ut lagerbladen från grytan innan serveringen. Servera med ris/ brö. 

Receptet är copat rakt av härifrån .

Kommentarer

Populära inlägg